Köszönöm Gyula az instrukciókat, egyébként, még nem fejeztem be ezek kijavítását teljesen.
Egyelőre azokat javítottam, amiket sikerült belátnom.
Igen, van még egy-két dilemmám... ezeket, ha sikerül meggondolnom, szintén javítom, ha úgy látom tényleg rosszak.
Idáig én azt gondoltam, hogy van értelme a másodrendűen infinitezimális , vagy kifejezéseknek.
Pl. , vagy nem másodrendűen infinitezimálisak?? Szerintem azok.
A baloldal elsőrendűen infinitezimális, akkor a jobboldal is, tehát az integrál jel alatt a másodrendűen infinitezimális kell hogy legyen.
Landau (85,1): . Ahol véges értékű vektor.
Ezt nem lehet felírni egy infinitezimális vektorral??
.
Hmmm... Szerintem ez így megállja a helyét, de utánanézek és gondolok...
Landau (87,2): .
. És a intervallum, vagy a sajátidő invariáns skalár. Akkor az szerintem kihozható a kovariáns differenciál alól, és beszorozva vele nekem az jön ki, hogy a szabad mozgás esete, ami időszerű geodetikust jelent. kovariáns differenciálja:
. Ahol vektor.
Na de is vektor. Akkor mi akadálya az egyik vektor helyett egy másik vektorral felírni ezt az összefüggést?
. Vagy .
Középen a másodrendűen infinitezimális mennyiség, akkor a baloldalnak is, és a jobboldalnak is annak kell lennie.
-nek szerintem olyan mindegy, hogy infinitezimális vektorokat, vagy véges értékűeket kontrakciózik össze, vagy csak az egyik infinitezimális, és a másik pedig véges értékű. Az eredmény ezeknek megfelelő kell legyen.
És mondom, még meggondolás alatt vannak, amiket írtál, és a javítás is folyamatban...