Pl erre a kommentre mehetne az automatikus köszönöm.
Elmondok egy furcsa dolgot...mivel több iskolába is jártam( nem saját döntésből) ezért tudom, hogy aki bármilyen tudománnyal akar érintkezni nem biztos, hogy megteheti.
3iskola közül 1ben volt megtartva a fizika óra az elejétől a végéig, a másikban próbált a tanár órát tartani, a harmadikban megfenyegették, ha megpróbálta, volt, hogy meg is verték. Ebből az egy iskola, ahol meg tudták tartani az órát, saajnos 1napot volt alkalmam járni, ez egy kazincbarcikai iskola a Ságvári Endre Gimnázium. A másik ahol verték a tanárt oda2 évet jártam, innen akartám átmenni a Ságváriba, ahova fel is vettek( ami nagyon nagyon nagy szó!) csak a stüleim nem engedték, mondván, hogyha normális iskolába akarnánk járratni, akkor Pesten( otthon) járnál iskolába.
A harmadik iskolába sokat jártam, de a tanár szempontjából lehetetlen volt elnyerni kortársaim figyelmét.Igyekeztem, kértem, hogy tartson különórát, amire az volt a válasz, hogy amire én kiváncsi vagyok, abban ő nem tud segíteni, és egyébként is ő már nemsokára nyugdíjba vonul, nincs értelme.
Hát mit tesz a hülyegyerek? Elkezd magától tanulni, ami nem mindig egyszerű, ha kollégista, vagy egyéb otthoni teendője van, amit nem neki kéne, legalábbis nem egyedül kéne, hogy megcsináljon. Tudom, ezek kifogások, én is hibás vagyok, mert ha nagyon akarom, meg tudom oldani. Tovább tanulással kapcsolatban annyit, hogy apám részéről az volt a kérdés, hogy ezt is neki kell e finanszírozni...
Ez persze nem tartozik senkire, de ha már az oktatás is szóba került...
Amit magamtól tanultam nyilván rosszul értelmeztem, nem úgy haladtam ahogy kellett volna, mert nyilván azzal kezdtem, ami elsősorban érdekel( idő, feketelyuk, időutazás...stb). Most ezeknek a hibáknak a kijavításán dolgozom, és így ti is...
Még egy érdekesség... Bármennyire is gyenge a tudásom fizikából egy fizikai irányultságú egyetemi hallgatóéhoz képest nagyon gyenge, de az átlaghoz képest annyival vagyok előrébb, mint hozzám képest Sanyi Laci...
Osztálytársaimnak próbáltam elmagyarázni, hogy a távoli galaxisok fénye esetenként Milliárd évekkel korábbi állapotokat tükröz, és nem értették. Nem is mertem belemenni, hogy a tükörképüket sem valós időben látják.
Köszi a magyarázatot, most megint az "azt hiszem értem állapotomban" vagyok.