Vitába keveredtem valakivel...mégpedig azért, mert erőteljesen amellett foglal állást, hogy az információnak tömege van. Hosszú sorokban próbáltam elmagyarázni neki, hogy ez nem igaz... Anyi érvet hoztam fel, hogy kifogytam a szemléltető eszközeimből.
Abból indult ki az egész, hogy a tömeg = energia= információ... Már mindent megpróbáltam, a pendrivera rakott filmet, mert hogy nem növekszik a tömege, attól, hogy filmet rakok rá. Próbáltam a rádióhullámot, arra azt mondja van tömege, próbáltam a fényt, arra is azt mondta, hogy van tömege, mert E=mc^2 hiába mondtam neki, hogy van hogy részecskeként kell kezelni a fotont, de nem részecske, (kvázi részecske) hanem hullám és hogy nincs tömege. Erre jött a válasz, hogy nyugalmi tömege nincs, de "nem nyugalmi " van. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy impulzusa van neki, nem tömege.
Már feketelyukká tranazformáltam a Földet is, hogy megértse. ( mert hogy minden hozzánk érkező fény, kimondott szó stb. Annyival megnövelné a Föld tömegét, hogy ez bekellet volna már, hogy következzen.
Aztán erre azt mondta, hogy kölcsönhatásba lép velem az információ, ezért nem növekszik meg a tömegem... Már nem tudom milyen példát hozhatnék fel, hogy tudom megértetni vele, hogy butaság amit mond?