Azt mondják a hadron hekkerek hogy a "száguldó protonjuk laposodik ahogy Lorentz megmondta és ezt a szögfüggvényeknél figyelembe kell venni". "Illessz össze két össze nem illő gondolatot és nézd meg mire lehet használni, ha nem lehet semmire és bizonyítani is tudod akkor nyertél" ! Azt hiszem sikerült. Ha bele ülök a protonba és téridejében terjedő fény hullámhosszát vizsgálom tapasztalok e vöröseltolódást ? Van e különbség a térfogat és a felület között, egyáltalán meg különböztethető-e a vizsgálat szempontjából ?
"Illesz össze két.... " kvatumvilág és a stroboszkóp hatás. Miért van az ha a lézerfénnyel rávilágítok a falra pöttyöt látok, ha lassan körzök még mindig pötty, de ha gyorsítok átvált egyre hosszabbodó csíkká vagyis spirállá? Miért tekeredik spirállá miért nem marad egyenes vagyis pötty (úgy értem a pötty az egyenes vetülete)
Ha jól értem, a repülő az utastérben magával viszi a hangot közvetítő közeget, de a fényt közvetítő "közeget" azt nem, és ezért van hogy a hang terjedési sebessége a repülőn belül a repülő sebességével több lesz, a fénysebessége meg nem lesz több. Tehát a fényt közvetítő "közeget" semmi nem viszi magával.
Én egy igazi laikus vagyok ! Én úgy gondolom hogy a laikus egy deffiniálhatatlan fogalom ezért a topik cím "beugratós" nincs laikus meg nem laikus, de megértési szintek vannak amit mindég az elején kel kezdeni erre jó a tudománytörténelem vonata amin ásítozva ébredeznek az emberek s kérdik hová megyünk ? merre jártunk ? s kinézvén az ablakon az micsoda az az izé ? Abban mindenki egyetért hogy biztosat nem tudunk de aki korábban kelt az akár tudván, tudatlanul többet látott és hallott, abban is egyetértenek hogy az ébredés az nagy sokk izgává teszi az embert . Szerintem nincs olyan magyarázat mely mindenkinek jó, de mindenki számára van egy jó magyarázat csak türelemmel akár türelmetlenül és szüntelenül illesztgetni kell a szavakat egymáshoz . De hiszen ez a fórum pont ilyen