Kedves Fórumozók!
Örömmel értesültem róla, hogy megnyílt ez a fórrum, ahol – beköszöntő szerint – higgadt hangnemben, érdekes, izgalmas, termékeny és pezsgő beszélgetések folyhatnak kozmológiai témákban.
Ami viszont nem annyira tetszik, s ami némileg itt is visszaköszön a Csillagváros Fórumból, hogy egyfajta tudományos elvi alapokon való kirekesztés, de legalábbis eltanácsolás is megfogalmazódott. S úgy látom, ez a kirekesztősdi már meg is nyilvánult konkrétan is az egyik topikban, Dr. Zsinkó József (Multiverzum) hozzászólásaival kapcsolatban.
Nem tetszik, ahogyan többen is letámadták Multiverzumot, s elküldték ezt-azt tanulmányozni, meg azzal foglalkoztak, hogy mennyire laikus, ahelyett, hogy konkrét felvetéseihez szóltak volna hozzá konkrétan.
Ha ez így folytatódik, akkor ez a fórum sem lesz más, mint a Csillagváros, ahol durva és indokolatlan beavatkozások, kitiltások történtek tartalmi és személyi vonatkozásban.
Szerintem itt sem azzal kellene foglalkozni, hogy ki mennyire laikus, mi a foglalkozása, mennyire "önjelölt zseni", hanem csupán az aktuális tudományos témával. Én semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy Multiverzum előjött ezzel az ötödik dimenziós elképzelésével. Természetesen lehetnek ezzel szemben ellenvélemények, de nem kell mindjárt lerohanni, hogy jön ő ahhoz, hogy egy "saját" elmélete legyen. Miért ne lehetne, s miért ne adhatná elő egy ilyen nyílt internetes fórumon?
Igaza van Multiverzumnak, mikor azt kérdezi, mennyivel van több bizonyíték a húrelméletre, az ahhoz kapcsolódó 11, 26 dimenzióra, mint az ő 5 dimenziójára?
Mivel most indult ez a fórum, bízom benne, hogy nemcsak a szalagcím szerint lehet tudományos beszélgetéseket folytatni itt, hanem ténylegesen is, s nem lesznek olyan indokolatlan korlátozások, kitiltások, mint a Csillagvárosban.
Üdv.
Tuarego