Tisztelt Kozmofórum olvasók, írók és szimpatizánsok!
Felhívom a figyelmeteket az ELTE TTK-n immár tizenegyedik évfolyamába lépő, és januárban a 150-ik előadásához érkező "Az atomoktól a csillagokig" című előadássorozatra.
Lévén 2015 a Fény Nemzetközi Éve, a sorozat őszi előadásai mind a fény fizikájával, tudományos, technikai, orvosi és gyakorlati alkalmazásaival foglalkoznak.
A részletes program megtekinthető a sorozat weblapján:
Ugyanitt letölthetők az összes korábbi előadás videofelvételei és az előadók prezentációi.
Az előadásokat élőben is közvetíti Tepi és csapata:
Az idei első előadás szeptember 10-én lesz, témája: A fekete fény.
Más: aki komolyabban is akar foglalkozni a relativitáselmélettel vagy a kvantummechanikával, annak ajánlom figyelmébe az ELTE-n tartott speciális előadásaimat:
- A speciális relativitáselmélet alapjai 2. (relativisztikus mechanika, elektrodinamika és mezőelmélet)
Minden szerdán 16-19 óra között, ELTE TTK lágymányosi északi tömb (1117 Bp Pázmány Péter sétány 1/a), 0.79 terem. Először szeptember 9-én.
- Az általános relativitáselmélet alapjai 2. (konnexió, görbület, relativisztikus mechanika, Einstein-egyenletek, megoldások, fekete lyukak)
Minden szerdán 12-14 óra között, kémia épület 058 terem. Először szeptember 16-án.
- A kvantumelmélet alapjai 1. (Matematikai alapok, Hilbert-tér, operátorok, Schrödinger-egyenlet, mérési axiómák, kétdimenziós, egzaktul megoldható modellek, harmonikus oszcillátor)
Minden kedden 8:30-10 óra között,északi tömb 0.79 terem. Először szeptember 15-én.
Külső érdeklődőket is szeretettel látunk!
dgy