Pedig elképzelhető, hogy ugyan ezt a hatást fogom elérni( provokácio).Például erőteljesen vitatom a tényként kezelt sötétenergia létezését, és állítom, hogy a feketelyuk horizontja mögött anyag,és fény is lehet gyorsabb a fénysebességnél.
Nem várom senkitől, hogy ezt elhiggye, ahogy azt sem, hogy nobeldíjat kapjak és felforduljon a fizika , csak azt, hogy normális választ kapjak, hogy ezek miért nem lehetségesek? Egy másik oldalon vitatkoztam is a témában valakivel, aki az ELTE-és diplomájára, és arra hivatkozott,hogy azért mert nem lehetséges. A sötétenergia létét azzal igazolta, hogy van a hiányz tömeg, és gyorsulva tágul az univerzum. Ez szerintem nem válasz, és ilyen bizonyítékokkal bármelyik elmélet lehet helyes.
De felteszem itt is a kérdést( amire DGY egyébként válaszolt).
Hogy lehetséges, hogy az univerzumban egy adott pillanatban jelenvan x sötétenergia, amitől az univerzum x sebességgel tágul, viszont a következő pillanatban ugyanannyi sötétenergia tovább gyorsítja a teret, azaz ugyan akkora erőhatással egy pillanatmúlva nagyobb gyorsulásra "készteti" az univerzumot? Nekem az tunne logikusnak, hogy a nagyobb térben eloszlo energia nem gyorsítja a tágulást, így az megáll. Tehát akkor vagy nem tágul, főleg nem gyorsulva, vagy valahonnan + sötétenergia keletkezik, ami nem lehetséges...
DGY azt írta, hogy az energia sűrűsége nem változik. De ahhoz, hogy tovább tágítsa a teret, az energiának nőnie kell...legalábbis szerintem. Egy lufis példával: amikor fújom a lufit az tágul, de ahhoz, hogy egyre nagyobb és nagyobb legyen egyre több levegő kell.( vagy hő) Ha nem fújom nem lesz nagyobb.