Szerző: rasta27 » 2015.10.02. 19:04
Hali mindenkinek!
A minap ezt a kommentet olvastam a Classfm-Moorning show Marsi témályánál;
"Szervusztok Fiuk!
25 éves kutató vagyok és van egy ötletem, ha beolvasnátok mert tetszik csak nyugodtan.
Kezdem azzal, hogy remélem találnak Életre utaló jeleket a Marson, mert az közelebb visz az eredetünkhöz, ha és amennyiben semmit nem találnak a vörös bolygón, lehetne egy olyan globális élelmezési programot csinálni a természetet védeni kívánó vegán-vegák;vegetáriánusok;környezetvédők;húsevők;GreenPeace-esek egyszóval mindenki nagy örömére, és persze a Föld-ökoszisztémájának védelme érdekében amely egy jelentős plusz teher alól mentesítené az élővilágot, hogy rengeteg élelmiszert(hús) és haszonnövényt termelhetnénk a Marson, "mesterséges intelligencia-szerű algoritmusok" bevonásával a logisztika és a technológia miatt.
Mivel itt a földön az össz. termőföld nem teszi ki a szárazföldek 4%-át, ezen termesztünk meg mindent amit megeszünk!
A haszon állatok káros anyag kibocsájtása is komoly probléma a Földön, de ha tényleg nincs ökoszisztéma a Marson, ott nem probléma.Az élelmiszer rendszeres földre szállítása sem okozna problémát, akkor sem ha napkitörések nehezítenék az utat ez is csak logisztika kérdése.
Az egész drágasága?-Nos Sir Richard Bransont idézem, ő említette az űrhotellal kapcsolatban egy interjún-"azok akik megtehetik az elején, hogy megfizetik a borsos árat ők teszik lehetővé, hogy később mindenki részesülhessen belőle." (lehet, hogy nem pontos az idézet)
Köszi és csak így tovább elképesztő a műsor."
Vélemények?