Én sem látom be, hogy mi miatt kellene az információnak mindenáron megmaradnia, mikor mindenhol azt látjuk, hogy információ keletkezhet és el is veszhet, nemcsak a bonyolult biológiai, hanem az egyszerűbb fizikai rendszerekben is.
A Noether-tétel szerintem ide nem érvényes, mert az fizikai rendszerekre vonatkozik, az információ azonban nem fizikai paraméter, hanem virtuális.
Nekem az információ legáltalánosabb definíciójára elég jónak tűnik Banzai meghatározása, vagyis hogy negatív entrópia, de ennél is kifejezőbbnek tartom, hogy az anyagi szerveződések mintázata az információ.
Tehát mindenképpen az anyag rendezettségével, szerveződésével áll összefüggésben az információ. A szerveződési szintek azonban korlátlanul növekedhetnek, újabb és újabb hierarchikus szintek (elemi részecskék, atomok, molekulák, élő rendszerek stb.) jöhetnek létre és szűnhetnek meg, vagyis az információk keletkezhetnek és megszűnhetnek. Minél nagyobb egy rendszerben az entrópia, annál kevesebb benne az információ, s ugyanez fordítva is igaz.
Továbbá én semmilyen információs paradoxont nem látok a fekete lyukakkal kapcsolatban sem. Ugyanúgy, ahogy mondjuk feltennénk, hogy a Föld hirtelen belezuhanna a Napba, akkor a földi élő rendszerekben és az emberi civilizációban felhalmozódott információk visszafordíthatatlanul elvesznének, ugyanígy a fekete lyukba beleeső információban gazdag rendszerek is elemeikre bomlanak, szétroncsolódnak, Tehát az információk (jelentős része) ott is el kell hogy vesszen.