Szerző: Banzai » 2014.04.05. 09:28
Talán ez foglalja legjobban össze a lényeget:
"A Bell-egyenlőtlenség jelentősége abban van, hogy olyan ellentmondást tár fel, amely bizonyosan nem a kvantumelméleti interpretáción belül jön létre, hanem azt fejezi ki, hogy a nyers tapasztalati anyag nem fér össze azzal az intuitív meggyőződésünkkel, hogy távoli eseménysorok tartósan csak akkor lehetnek korreláltak, ha ezt a korrelációt valamilyen információ terjedése képes megmagyarázni."
Ezt és a korábbiakat én úgy értelmezem, hogy ne akarjuk a kvantummechanikát interpretálni, mert úgysem fog menni úgy, hogy az kielégítően összeegyeztethető legyen makrovilágunk szemléletmódjával és tapasztalati összefüggéseivel. El kell fogadni azt, hogy tökéletesen működik és nagyszerűen írja le a folyamatokat, és amit mmormota is mondott, használni kell, hogy ezáltal egyrészt a magunk hasznára fordítsuk, másrészt minél mélyebben tudjuk tanulmányozni. Engem meggyőzött!
(Azt mondjuk még továbbra sem értem, hogy korábban miért fektettek ekkora hangsúlyt és energiát az interpretációkra a fizikusok, és arra hogy ez ügyben győzködjék egymást, illetve versenyeztessék saját elképzeléseiket? Azt gondolták hogy a kvantummechanikán keresztül vezet az út a világ teljes megismeréséhez?)
banz.