Tudom...tudom...
Utánna kell nézzek rendesen a geometriának, főleg az affin tereknek, mert sohasem tanultam róla, talán nem is volt tananyag az egyetemen akkoriban (még a mateken sem).
Nem emlékeszem, hogy olyan algebra kúrzuson részt vettem volna, ahol testekről, gyűrűkről, sokaságokról szó lett volna, meg R értelmezett dolgokról. Egy idős, de nagyon jó geometria tanárunk volt az egyetemen, szépen rajzolt a táblára, abból sokminden megmaradt. Tisztán képletekkel is levezetett mindent, de csak max. 3d-ben és csak euklédeszi térben. Szóval nincs mire építeni az axiomatikus geometriát.
A mátrixokat sokat forgattuk annak idején, és Dgy ajánlott egy nagyon jó könyvet, amit meg is szereztem elektronikus formátumban. Azokkal jobban állok.
Nade,
Ha jól értem, a téridő egy statikus- abszólút valami, pontok halmaza, amiből akkor lehet képezni egy vektorteret, ha meghatározunk egy origót és legalább egy pontnak a távolságát az origótól. A bázis és a koordináta fogalmat most értettem meg rendesen, de kell még egy csomó gyakorlat, hogy összekössem az algebrával.