Szerző: Kiskivancsi » 2018.09.09. 15:47
Minél többet olvasok annál kevésbé értem. Ha a világ az Ősrobbanás által nyilvánult meg akkor minden sugárirányban távolodik az Ősrobbanás helyszínétől mint kiindulási pontból. Úgy tudom az Ősrobbanásra mint lehetséges okra a galaxisok mozgásának megfigyeléséből következtettek és a távolodások irányának visszavezetéséből következtettek arra, hogy minden egy pontból indult ki. Azt, hogy az Univerzum tágul, abból gondolták, hogy minden mindentől távolodik. Kivéve amik közelednek és végül összeütköznek. Mind például a Tejút rendszer és az Androméda köd. Kíváncsi voltam a meggyes pite analógiára és megkértem a feleségemet, hogy süssön egy tepsivel. Gondosan átnéztem de egyetlen összeütköző galaxist - akarom mondani meggyet - nem találtam. A sütőpor megtette hatását és egyenletesen felfújta a tésztát és az vitte magával a meggyeket. Kozmikus méretekbe az a kérdés, hogy miért viselkedik másként az ugyan úgy felfújódó Világegyetem? A Hubble törvény csak a távolodó galaxisokra érvényes. a közelítőkre nem? Ha bizonyítékkén fogadják el a távoli galaxisok egyre gyorsuló mozgását a távolságuk függvényében, akkor miért nem egyeznek a megfigyelések a számítások eredményével? Nekem az az érzésem, hogy ha elég sokan és nagy tekintélyek megegyeznek egy bizonyos modellbe akkor ahhoz még akkor is ragaszkodni fognak ha már ezer sebből vérzik a teória.