Nagyon nehézkesen magyaráz ez a prof pl. Dgy-hez képest, vagy 2x néztem meg az egyik videóját.
Nézd meg ezt:
És ezt:
[url]http://www.gregegan.net/SCIENCE/Rindler/RindlerHorizon.html
[/url]
Valamint ezt:
Az utolsó link tele van szép ábrákkal.
Innen:
Coordinates associated with the accelerated observer
A gyorsuló megfigyelő inerciális rendszeréből írja le a zuhanót- bevezeti az alsó csillagos koordinátákat a zuhanónak és kifejezi őket a Rindler koordinátákkal.
Ha így írjuk le, akkor az én értelmezésemben, a gyorsuló megfigyelő világvonala egyenes (azaz áll) és a zuhanó világvonala nem egyenes. Szarvas.
Ha azt állítjuk, hogy a gyorsuló azért gyorsul, mert egy gravitációs potenciált le kell győzzön (-GM/r) ahhoz, hogy álljon egy :r: távolságra egy M tömegű test középpontjához képest, akkor azonnal a Schw koordinátázasba vagyunk (az első link szerint).
Szerintem a prof pontosan ezt magyarázza le a 2.5 órás előadásában.
Felhasználva az ekvivalencia elvét egy gyorsító erő és a grav. erő között, azt állítjuk, hogy a gyorsulást okozó erő lehet gravitációs is. Csakhogy a Rindel az egyenletesen gyorsuló megfigyelőket tesz egymás után a téridőben és a gravitáció az árapály erőket is okoz. Ezért át kell térni a görbült téridőbe a Rindel sík téridejéből. Nemtom mennyit zavarnak minket az árapály erők, de Schw koordinátázásba az biztos, hogy az álló megfigyelők sorozata, egyre nagyobb és nagyobb gyorsulást kell a rakétáikkal kifejtsenek, ha egyre közelebb helyezkednek el a fly középpontjához.
Azt olvastam, hogyha egy állandó gyorsulású megfigyelő mellé beillesztjük a pillanatnyi inerciális rendszerét, akkor számára az egész térben megjelenik egy állandó grav. potenciál.

Ha Ádam, mielőtt átmenne az eseményhorizonton elküld egy fényjelet előre, az egy párhuzamos egyenes lesz a eseményhorizonttal. Mikor találkozik ezzel a jellel Éva?