Közben még tegnap éjjel egyszerűen beírtam a Google-be:
"variációs elvek a relativisztikus dinamikában"
szöveget, és kidobta már az első oldalon ezt:
http://www.matarka.hu/cikk_list.php?fusz=64777
ahol a keresett szöveg alatti Teljes szöveg (PDF)-ben megtaláltam három cikket:
91 - 104 oldalakon: Relativisztikus hidrodinamika, Marx György
431 - 448 oldalakon: Tömegpont általános mozgásformái a relativisztikus dinamikában, Marx György - Szamosi Géza
511 - 522 oldalakon: Variációs elvek a relativisztikus dinamikában, Szamosi Géza - Marx György
Átfutottam rajtuk gyorsan, és ezek valóban teljesen egyeznek D. Gyula nézeteivel.
A Tömegpont általános mozgásformái a relativisztikus dinamikában c. dolgozat, melyre a többiben, mint kiinduló alapvetőségek, hivatkozik, hemzseg az abszurdságoktól.. fénysebesség túllépését mutató mozgásformát vezet le, meg relativisztikus taszítást, negatívvá vált tömeget, sebességnövekedést okozó teljesítménymentes erők...
Novobátzky neve és cikkei csak a felhasznált irodalomban bukkan fel. Ezeket keresem még, mert nem hiszem egyelőre, hogy Ő is ilyen nézeteket vallana, ahogy a Relativitáselmélet című könyvében sem.. Meglepő számomra, hogy Marx György, akitől van két remek könyvem, ilyeneket publikált.. Ezekkel a nézetekkel ellentmondásban van a relativitáselmélet számos elismert neves könyve (Landau - Lifsic, Feynman, Taylor - Wheeler, Novobátzky, stb., stb...).