Sziasztok,
Évek után ismét újraolvastam az Időképes 2010-es Kvantum-radar cikket, és az ott felvetett kísérleti topológiát, amivel (szerintük - talán) lehetne fénysebességnél gyorsabban kommunikálni, méghozzá köztes helyről indított, csatolt fotonpárok folyamával, de persze nem a részecskék tulajdonságainak megmérésével (azzal tudjuk, hogy nem lehet üzenni), hanem éppen azzal, hogy mérünk-e az "adó" oldalon, vagy sem (és így az interferencia marad, vagy összeomlik a "vevő" oldalon, méghozzá "azonnal").
Visszaolvastam ezt a fórumot is, és a kérdést felvetette Sanyi_Laci és Laikus is, többször is, de erre konkrétan senki nem válaszolt.
Egy másik topic-ban azt írta valaki, hogy nagyobb távolságokon a csatorna annyira zajosodna, hogy tovább tartana megvárni, hogy interferencia-mintázat alakul-e ki vagy nem, mint c-vel jelet küldeni, de ez szerintem nem érv és főleg nem elvi kizáró ok, hiszen a csatornát tisztán is lehet tartani (pl. méregdárga nagyon hosszú üvegszálas kábelekkel, stb), tehát ha ez nem elvi jellegű kizárás, akkor attól még lehetséges volna a kivitelezés.
Szóval újra felteszem én is a kérdést, hogy miért lehetetlen az Időképesek felvetése? Mert ha nem volna az, márpedig nem egy bonyolult felvetés, akkor miért nem csinálják meg mindenféle jól felszerelt laborokban? Ha pedig hülyeség, vagy valami más ok miatt nem működik, az is éppen olyan izgalmas lehetne, szerintem (mármint, hogy miért nem).
Nagyon kíváncsi vagyok, ha valaki tényleg átgondolta az ott felvetetteket, tud-e erre reflektálni, vagy legalább véleményt mondani!
Köszönöm szépen!