Köszönöm szépen a meghívást, örömmel regisztráltam a fórumra. Már az első pillanatban hasznosnak bizonyult a dolog, mert megtudhattam, hogy ténylegesen az Origo cikkét érdemes elolvasni és reklámozni a magyar médiában megjelentek közül.
Jómagam az ELTE-n fizikus szakon végeztem még 2007-ben, de aztán különböző hatások eredményeként másfele kanyarodott a pályám, ami miatt az ilyen felfedezések pillanatában elfog némi szívfájdalom. A tudományos ismeretterjesztést és az emberek figyelmének felkeltését viszont szívügyemnek tartom (az Origos kommentek jól mutatják, hogy erre szükség van). Ehhez nagy lökést adott egy nyári délután az USA-ban, amikor volt alkalmam élőben meghallgatni Neil deGrasse Tyson egy "show"-ját a University of WIsconsin-Madisonon. Utána indítottam a Voyager Blogot (), amelyen keresztül feleségemmel együtt a magunk szerény eszközeivel próbáljuk felkelteni az emberek érdeklődését a tudomány és technika újdonságai iránt. Nem csak az egyes felfedezések közérthető elmagyarázását tűztük ki célul, de annak érzékeltetését is, hogy azok miként változtatják meg a világot, amiben élünk, és miként formálhatják jövőnket (olyan témák is terítékre kerülnek majd a tervek szerint, mint példuál az információtechnológia észvesztő fejlődésének hatása a munkaerő piacokra, stb.).
Az ezen a fórumon folytatott beszélgetések reményeim szerint nagyban segíthetik majd ezt a "munkát", legalább annyival, hogy együtt könnyebben rábukkanhatunk azokra a megbízható tartalmakra, amelyeket érdemes terjeszteni. Illetve vannak olyan témakörök, amelyekkel kapcsolatban kérdéseim is lennének, hiszen minden igyekezetemmel próbálok azon lenni, hogy elkerüljem a hibákat az oldalon.
Sajnos az utóbbi 3 hónapban nem volt időm ezzel a projekttal foglalkozni, de most próbálok újra úrrá lenni az idő tengerének hullámain.
Üdv,
Egy új lelkes olvasó!
U.I.: az Origos kommentek kapcsán még egy gondolat eszembe jutott. Ahogy Epiktétosz mondta: „Nem az események zavarják az embereket, hanem az eseményekről alkotott vélemények". Nagyon találó a mai világban. Egyszer innen indulva egy egészen hosszú eszmefuttatásba bocsátkoztam a kérdésről (), amit majd alkalomadtán még előveszek.