Jónak tartom ezt a kezdeményezést, hiszen a szakemberek nyilván nem innen a fórumról fognak ismereteket szerezni, a hozzám hasonló érdeklődök pedig gondolom szintén igénylik a szemléletes magyarázatot. Talán azért mert nem szándékozunk ebből megélni, csak a kíváncsiság hajt, ezért nincs időnk a Bourbaki precizitásával kódolt magyarázatok dekódolását megtanulni.
Személy szerint már rögtön a 7-8. képnél megakadtam, ahol a következőt olvastam: "Nem írom le itt, miképpen lehet az ω-ból kiszámolni a k-t, de a lényeg, hogy csakis a felületen belüli adatokat kell felhasználni hozzá."
Ha jól értem ezeknek a "felületen belüli adatoknak" a kiszámolásához szögmérést kell végezni a görbült felületen, a görbülethez képest kicsiny sokszög pedig a lineáris közelítés, ill. a szögek összegezhetősége miatt szükséges. Nem vagyok járatos a differenciálgeometriában, de valahogy úgy érzem, hogy a végtelen kicsiny szögeken keletkező végtelen kicsiny hiba a felösszegzéskor véges nagyságúnak adódik, tehát nem elhanyagolható.
A kivonatolt dokumentum egyébként elég olvasmányosnak tűnik laikus szemmel, örülnék a mihamarabbi hozzáférhetőségnek amennyiben lehetséges.